Fleurop
Fleurop Fleurop Česko Hvězdy a Hodnocení
Objednat Květiny
Frutiko
Frutiko Frutiko Česko Hvězdy a Hodnocení
Objednat Květiny

Kolik růží nabídnout v kytici?

Kolik růží nabídnout v kytici?

Je zvykem, že každá osoba má v kytici alespoň jednu růži, ale někteří lidé dávají přednost jedné velké květině, zatímco jiní dávají přednost menším květinám. Proto je nejlepší prodiskutovat své preference s květinářstvím.

Kolik růží je v jedné kytici?

Kytice růží obvykle obsahuje 10 až 15 stonků v závislosti na jejich velikosti (ta se u různých odrůd liší). Pravidlem při nákupu kytice je vždy se zeptat, kolik stonků prodávají na jednu kytici, zejména u růží, u ostatních druhů květin na počtu nezáleží.

Pokud si koupíte 12 stonků, obvykle dostanete 10 až 13 květů. Počet růží se může lišit v závislosti na velikosti jednotlivých stonků: malé odrůdy mohou mít pouze 2 nebo 3 růže na stonku, zatímco větší odrůdy mohou obsahovat 4 nebo 5 růží na stonku.
Existují i menší odrůdy s jedním květem na stonku! Více než 15 stonků by mělo být považováno za 'ohromující' množství v jakémkoli typu kytice, ale když se vám to líbí, nepočítejte!

Pro vytvoření dekorativního efektu je nejlepší nepřekračovat 14 stonků u plně kvetoucích odrůd a 10 stonků u menších odrůd.

Shrneme-li to, můžete nabídnout jednotlivé růže, ale v tomto případě byste měli zvolit odrůdu, která 'vynikne'. Pro 'klasickou' kytici s 10 až 13 stonky budete mít 10 až 15 růží. Kromě toho bude kytice považována za výjimečnou a ukáže vaši náklonnost k osobě, které ji dáváte.

Fleurop
Fleurop Fleurop Česko Hvězdy a Hodnocení
Objednat Květiny
Frutiko
Frutiko Frutiko Česko Hvězdy a Hodnocení
Objednat Květiny
Jaké květiny darovat ke Dni matek? Jaké květiny darovat ke Dni matek? Datum Dne matek v roce 2022 (a 2023 a 2024) Datum Dne matek v roce 2022 (a 2023 a 2024) Jaké je datum letošního Valentýna? Jaké je datum letošního Valentýna?

Všechny články